سالاد ماکارونی، یکی از سالادهای لذیذ و خوشمزه است، و به دلیل امکان تهیه آن به شکل‌های مختلف مانند: طرز تهیه با مرغ، کالباس، ژامبون، تخم مرغ، سیب زمینی و… بسیار پر طرفدار است و می‌‌توان از آن به عنوان همراه غذا یا پیش غذا در مهمانی‌ها استفاده کرد. در سراسر دنیا طرز تهیه سالاد ماکارونی متفاوت و در انواع گوناگونی سرو می‌‌شود، برای مثال: برای طرز پخت سالاد ماکارونی در نیوزلند و استرالیا از ماکارونی صدفی یا پاستا، و یا در فیلیپین، به عنوان یک دسر شیرین استفاده می‌‌کنند. در ادامه برای یادگیری پخت سالاد ماکارونی به سبک بپزیم با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه سالاد ماکارونی با مرغ

به مواد زیر برای تهیه سالاد ماکارونی نیاز دارید:

  • مرغ پخته و خرد شده
  • ماکارونی شکلی
  • ذرت
  • خیار شور خرد شده
  • سس مایونز
  • خامه
  • فلفل، نمک، آویشن و آبلیمو به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد ماکارونی با مرغ به شکل زیر است:

مرحله اول:

 ابتدا ماکارونی را در آب جوش آمده با مقداری روغن و نمک  بپزید و آبکش کنید.

مرحله دوم:

سپس در یک کاسه بزرگ، سس مایونز، نمک، فلفل، خامه، آبلیمو و آویشن را با هم مخلوط کرده تا سس لازم به دست آید.

مرحله سوم:

ذرت،، خیارشور و مرغ را به سس اضافه کرده و با دست یا یک قاشق خوب هم زده تا مواد یک دست شوند.

مرحله چهارم:

ماکارونی را هم به مواد ترکیب شده و به دست آمده اضافه کنید و برای بار دوم هم بزنید تا سس، خوب به خورد ماکارونی برود.

مرحله پنجم:

سالاد ماکارونی را در یک ظرف مناسب ریخته و به مدت چندین ساعت در یخچال قرار بدهید تا خنک شود.

مرحله ششم:

سالاد ماکارونی را با زیتون و یا سبزیجات تازه تزیین کرده و سرو کنید.

مواد لازم سالاد ماکارونی با کالباس

همانطور که گفته شد؛ می‌توانید سالاد ماکارونی را با رسپی‌های مختلفی درست کنید که در ادامه با کالباس را برایتان توضیح خواهیم داد.

  • ماکارونی شکلی
  • روغن زیتون
  • فلفل دلمه ای
  • خیار شور
  • نخود فرنگی
  • کالباس
  • ذرت
  • هویج
  • لیمو ترش
  • سس مایونز
  • روغن مایع
  • فلفل قرمز و سیاه
  • نمک

طرز تهیه سالاد ماکارونی کالباس به شرح زیر است

مرحله اول :

 برای تهیه سالاد ماکارونی ابتدا قابلمه‌ای مناسب با حجم ماکارونی ها را پر از آب کرده، سپس بگذارید تا آب به جوش بیاید و یعد به آن کمی روغن مایع بی‌‌افزایید.

مرحله دوم :

یک قاشق غذا خوری نمک، به آب جوش آمده اضافه کنید.

مرحله سوم :

حال باید ماکارونی شکلی‌های سالاد را به آب در حال جوش اضافه کرده و اجازه بدهید تا پخته شوند.

مرحله چهارم:

تا وقتی که ماکارونی‌ها به پخت مد نظر شما برسند؛ فلفل دلمه‌ای، خیار شور و هویج را شسته، سپس آن ها را به شکل ریز نگینی خرد کنید. کالباس ها را نگینی خرد کنید. هویج ها را با دنده متوسط رنده کنید.

مرحله پنجم : 

ابتدا در ظرف مناسبی سس مایونز را ریخته و هم بزنید، تا مقداری رقیق تر شود و بعد به سس فلفل قرمز و سیاه؛  همچنین آب لیمو ترش، نمک و روغن زیتون اضافه کنید و هم بزنید تا کامل ترکیب شوند.

مرحله ششم :

پس از این که از پخته شدن ماکارونی ها اطمینان حاصل کردید آن را آبکش کرده و بعد از اینکه کمی خشک شد؛ در ظرف مناسبی که می‌خواهید سالاد را آماده کنید بریزید.

مرحله هفتم:

تمام مواد را که شامل: کالباس، خیار شور، هویج رنده شده، فلفل دلمه ای، ذرت، نخود فرنگی و سس است را در ظرفی که ماکارونی را ریخته‌اید اضافه کنید و به طور کامل مواد را با یک دیگر ترکیب کنید.

مرحله هشتم:

سالاد را به مقدار یک الی دو ساعت در یخچال قرار داده تا خنک شود. پس از آن می‌توانید آن را با زیتون و گوجه تزیین کرده سپس سرو کنید.

طرز تهیه سالاد ماکارونی قالبی

برای قالبی‌کردن سالاد ماکارونی، ابتدا سالاد را تهیه کنید و سپس آن را در قالب مورد نظر بریزید و با فشار، فضای قالب را پر کنید. و پس از آن  درون یخچال قرار بدهید تا حالت خود را به شکل قالب حفظ کند. برای این که اطمینان حاصل کنید که سالاد ماکارونی به راحتی از قالب خارج می‌شود؛ درون قالب یک  کیسه فریزر قرار داده، پس از آن سالاد را روی لایه کیسه فریزر بریزید.

در صورت خشک شدن سالاد ماکارونی چه باید کرد؟

ماکارونی؛ بخصوص ماکارونی شکلی آب را جذب می‌کند. بنابراین، وقتی سالاد ماکارونی را در یخچال می‌گذارید، ممکن است بخاطر حجم زیاد آب، خشک شود. برای رفع این مشکل می‌توان مقداری روغن زیتون به آن اضافه کرده یا مقدار بیشتری سس به سالاد اضافه کنید تا، تازه و نرم باقی بماند.

نکات کاربردی و مهم در آموزش سالاد ماکارانی

بسیاری از افراد در تهیه سالاد ماکارونی از ژامبون، تخم مرغ، سیب زمینی و… استفاده می‌کنند که اشتباه نیست.

شما می‌توانید برای رنگ دهی بیشتر، موقع پخت ماکارونی مقدار خیلی کمی زردچوبه بریزید.

می‌توانید در تهیه سس این سالاد از ترکیب ماست و سس استفاده کرده و از ادویه‌هایی مانند پودر سیر، آویشن و پودر زیره نیز استفاده کنید.

سالاد هر چقدر  بیشتر در یخچال بماند و سس به خوردش برود، خوشمزه تر خواهد شد.

می‌توانید از گوجه گیلاسی در خود این غذا و برای تزئین نیز استفاده کنید.

با ریختن کمی نمک و روغن درون قابلمه پخت ماکارونی؛ کاری کنید که به هم نچسبند.

می‌توانید به جای یک رنگ فلفل دلمه ای؛ از چند فلفل دلمه‌ای رنگی استفاده کنید.

جمع‌بندی

در نهایت مطمئن باشید که سالاد ماکارونی علاوه بر طعم خوبی که دارد؛ می‌تواند با کمی تزئین، پیش غذا یا دسر مناسبی برای زیباتر نشان داده شدن و سفره آرایی باشد. از طرفی به دلیل همین طعم خوبی که دارد، می‌توان آن را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار داد و هر بار نیز آن را با مواد غذایی متفاوت که به آن‌ها اشاره کردیم به شکل خوشمزه‌تر و رنگا‌رنگ‌‌تر درست  کرد، و از آن لذت برد.

شبکه اجتماعی آموزش آشپزی بپزیم